Нема производи во вашата кошничка.

Клуб 5*

Квалитетен сон

1-10 of 112

 • Ослободете се од стариот душек

  Ослободете се од стариот душек

  Пролетта е она време од годината кога бројот на алергии значително се зголемува. Поленот и алергиите во средината се само дел од виновниците кои ја влошуваат ситуацијата. Сите сме запознаени со алергиите предизвикани од полен и прашина.

  Прочитајте повеќе 
 • Зошто треба да ја смените перницата?

  Зошто треба да ја смените перницата?

  Перниците ни помагаат да се наспиеме. Тие ни даваат одлична поддршка и делуваат директно на нашиот ‘рбет. Поголем дел од перниците се перат во машина и после неколку перења се уништуваат.

  Прочитајте повеќе 
 • Создадете совршена средина за спиење за вашето дете

  Создадете совршена средина за спиење за вашето дете

  Кога одбирате мебел за собата на вашето дете, имајте предвид дека мебелот треба да е безбеден. Специјалниот водич за одбирање мебел за собата на вашето дете ќе ви помогне да одлучите каква средина за спиење му е потреба на вашето дете.

  Прочитајте повеќе 
 • Добриот и мирен сон започнува со добар душек

  Добриот и мирен сон започнува со добар душек

  Придобивките од добриот сон се неверојатни. Откако добро ќе се наспиете, наутро сте полни со енергија и подготвени да се соочите со сите предизвици во новиот ден. Но ако се будите уморни и со болки во грбот, тогаш е време да го замените душекот.

  Прочитајте повеќе 
 • Колку е важно да имате добра перница

  Колку е важно да имате добра перница

  Многу е важно да ја имате вистинската перница, бидејќи не само што ќе му даде поддршка и удобност на вратот, туку ќе ги спречи и болките во главата, вратот и грбот и ќе ви помогне ‘рбетот да биде во соодветна положба. Исто така ќе ве штити од алергени и вие ќе спиете во свежа и здрава средина.

  Прочитајте повеќе 
 • Проблеми со спиењето?

  Проблеми со спиењето?

  Некои луѓе веруваат дека на секои 7 години треба да се случува некоја значајна промена. Тоа е интересна коинциденција бидејќи се препорачува душекот да се менува на секои 7 години. После 7 години, душекот е целосно искористен и подготвен за замена. Ако купите многу квалитетен душек може да го користите до 10 години.

  Прочитајте повеќе 
 • Најдобриот состав на еден душек

  Најдобриот состав на еден душек

  До кој степен материјалите кои се користат за изработка на душекот може да влијаат на квалитетот на нашиот сон? Кои материјали се најнежни кога станува збор за нашето тело? Колку е важна селекцијата на материјали кои се најблиску до нашата кожа, на пример чаршафи, ќебиња и навлаки за перници?

  Прочитајте повеќе 
 • Најчесто поставувани прашања за душеци

  Најчесто поставувани прашања за душеци

  Сите сме понекогаш изгубени кога станува збор за купување на нов душек – сепак е нешто што не го правиме многу често. Одбирање на вистинскиот душек кој ќе одговара на нашите потреби и навики е многу поважно отколку што мислите. Едноставно запомнете дека ние поминуваме речиси една третина од нашиот живот спиејќи, па затоа треба да одберете душек кој ќе ве служи подолго време.

  Прочитајте повеќе 
 • Планирам да купам нов душек. На што треба да обрнам внимание?

  Планирам да купам нов душек. На што треба да обрнам внимание?

  Време е за нов душек. Најчесто луѓето ја користат оваа фраза кога пружините се веќе излезени од душекот и ги боцкаат во грбот или кога заштитната прекривка е веќе стара и валкана. Но зошто да страдате и чекате толку долго?

  Прочитајте повеќе 
 • 5 причини за да го смените вашиот душек

  5 причини за да го смените вашиот душек

  Кога сте уморни, најчесто се потпираме на „брзите лекови“, како што се кафето други додатоци кои го ревитализираат нашето тело. Но, специјалистите тврдат поинаку: најдобриот начин за подобри физички и ментални способности е спиењето.

  Прочитајте повеќе 

1-10 of 112